Å gjøre ved en skade

Hva gjør en løpeentusiast som har pådratt seg en skade? Det kommer selvfølgelig an på type skade, og tiden du må ta til hjelp til rehabilitering. Er du skadet burde du i utgangspunktet slutte å løpe, og i mange tilfeller oppsøke lege. Seriøse løpere vil oppsøke lege, slik at den beste behandlingen blir foreskrevet fra dag én. I mange tilfeller bør du holde deg aktiv med alternativ trening.

Slapp av

Daglige rutiner er viktig for de fleste, og den alternative treningen bør så raskt som mulig bli en del av din nye daglige rutine. Men like viktig er det å slappe av. Tren for eksempel hjernen med spill på nett som sjakk, casinospill, kryssord og sudoku! Hjernen er tross alt den viktigste, og enkleste, kroppsdelen å trene opp. Du finner dette på nettet, eller i papirformat.

Alternativ trening

Du kan vedlikeholde eller trene opp kondisjonen, uten å belaste skadede områder. Mange profesjonelle bytter gjerne ut løpingen med svømming, som er skånsomt mot ledd og muskler. Prøv også ut yoga og pilates, som styrker kjernemuskelturen og forebygger nye skader. Tøying og utrulling bør også bli en del av din nye treningsrutine. Du behøver ikke dyre fysioterapeuter for jobben, da du kan dra ut i naturen, eller gjøre øvelsene på matte hjemme.